Diensten

Opleidingen en cursussen

OPLEIDINGEN & CURSUSSEN

Samen met mijn vriend Klaas Feuth ben ik het Centrum voor Hoefgezondheid begonnen. Vanuit het centrum bieden wij onder andere een volwaardige opleiding tot hoefspecialist/ hoefverzorger en bijscholingen voor hoefprofessionals. Onder de naam “Hoef-fit” heb ik twee verschillende hoefgerelateerde cursussen ontwikkeld, Deze dagcursussen richten zich op kennisoverdracht aan elke paardeneigenaar en professionals die zich graag verder willen verdiepen in hoefgezondheid en de invloeden hiervan op het hele paard.

Leer meer over de opleidingen

Werkgebied

Kerngebied is Zuid Gelderland, Noord Limburg en het Duitse grensgebied rond om Kleef. Voor hoefrevalidatie en second opinion geldt een kleiner werkgebied van <30 km vanuit Ottersum.
Wilt u graag een afspraak bij mij boeken, maar zit u niet in mijn werkgebied? Dan bestaat er de mogelijkheid één keer per maand een afspraak op mjjn werklocatie te Malden te boeken. Neem hiervoor contact met mij op.

Reiskosten op aanvraag.

Algemene voorwaarden

Klik op de onderstaande links voor het downloaden van de algemene voorwaarden:

Specifieke voorwaarden

Om een goede hoefgezondheid te kunnen waarborgen of te herstellen heeft het mijn voorkeur dat de te behandelende paarden het hele jaar door 24/7 op een geschikte plek buiten staan of waar hier naar toe wordt gewerkt. De meest belangrijke reden hiervoor is dat paarden ontwikkeld zijn om continu te lopen en verminderde doorbloeding in het onderbeen door lang op stal staan een negatieve invloed op de hoefgezondheid zal hebben. Mocht u meer uitleg hierover willen ontvangen, of twijfelt u of de huisvesting van uw paard de juiste is kunt u contact met mij opnemen.

Een regelmatige hoefverzorging is voor het gezond houden en herstellen van een goede hoefgezondheid van groot belang. Daarom houd ik over het algemeen intervallen van tussen de 4-6 weken aan. De intervallen kunnen echter per individueel dier wel verschillen, afhankelijk van de algemene (hoef)gezondheid, de beweging die het paard krijgt en de ondergronden waar het paard regelmatig op loopt. Bij ernstige problemen kan het dan ook soms nodig zijn dat de hoeven op hele korte intervallen behandeld worden. Langere intervallen dan maximaal 6 weken tussen twee consulten komen in mijn praktijk in de regel echter niet voor, dit omdat langere intervallen de hoefgezondheid niet ten goede komen!

Om goed werk te kunnen verrichten heb ik een goede werkplek nodig. Dat betekent dus in de ideale situatie een droge plek met voldoende licht en een harde, vlakke ondergrond.

Voor mij en het paard zie ik het graag dat het dier eraan gewend is om goed hoeven te kunnen geven.