Hoef­onderhoud & - Bescherming

Hoefonderhoud Lennart Denkhaus

Regulier hoefonderhoud

Regulier hoefonderhoud is het bekappen van paarden, pony’s en ezels met intervallen tussen de 4 tot maximaal 6 weken. Voor de meeste paarden volstaat regulier hoefonderhoud, eventueel icm tijdelijke hoefbescherming of een kortdurig hoefrevalidatietraject totdat de hoeven dusdanig stabiel zijn zodat er over gegaan kan worden tot regulier hoefonderhoud.

Het reguliere hoefonderhoud zit echter wel vol. De plekken die zo nu en dan beschikbaar komen hou ik graag open voor de revalidatiepaarden en 2nd opinions.

€ 50 per consult

Consultkosten zijn incl. BTW maar excl. reiskosten

Hoefbescherming

Bij een hoefschoenenconsult bespreken wij de doeleinden, behoeften, wensen en eisen van paard en eigenaar voor een passend paar schoenen. Deze service wordt alleen nog maar aangeboden voor vaste klanten.

€ 60 per consult

Consultkosten zijn incl. BTW maar excl. reiskosten en eventueel bijkomende kosten voor hoefschoenen

Hoefbescherming Lennart Denkhaus
Hoefschoenen

Werkwijze hoefschoenen

Het consult om hoefschoenen te passen plannen wij het best direct tot 2 weken na het bekappen. Voorafgaand dienen de hoeven te worden gemeten. Om een goede selectie te maken van de juiste merken en de juiste maten heb ik voorafgaand foto’s en metingen nodig. Hiervoor dienen er foto’s gemaakt te worden van de onderkant van de hoeven voor de schoenen gepast moeten worden. Op de foto’s dient een meetlint op de hoef geplaatst te worden zodat ik de breedte en de lengte van de hoef kan aflezen.Baserend op deze foto’s ga ik kijken welke hoefschoenen een match kunnen zijn voor uw paard.

×