HOEF­ONDERHOUD & - BESCHERMING

Regulier hoefonderhoud

Regulier hoefonderhoud is het bekappen van paarden, pony’s en ezels met intervallen tussen de 4 tot maximaal 6 weken. Voor de meeste paarden volstaat regulier hoefonderhoud, eventueel icm tijdelijke hoefbescherming of een kortdurig hoefrevalidatietraject totdat de hoeven dusdanig stabiel zijn zodat er over gegaan kan worden tot regulier hoefonderhoud.

€ 55 per consult

Consultkosten zijn incl. BTW maar excl. reiskosten

Hoefschoenen consult

Bij een hoefschoenenconsult bespreken wij de doeleinden, behoeften, wensen en eisen van paard en eigenaar voor een passend paar schoenen. Diverse soorten, maten en modellen hoefschoenen worden ter plekke gepast en getest.
Passen en testen vindt áltijd plaats met echte hoefschoenen!
De desbetreffende hoefschoen kan direct ter plekke worden aangeschaft.
Het passen geschied op basis van meer dan 10 jaar ervaring met hoefschoenen voor uiteenlopende doeleinden van revalidatie, over recreatie tot sport.

€ 85 per consult

Consultkosten zijn incl. BTW maar excl. reiskosten en eventueel bijkomende kosten voor hoefschoenen.
De consultkosten hebben betrekking tot het passen van één paar hoefschoenen (duur circa 45 minuten). Bij het passen van twee paar (rondom) wordt een meerprijs in rekening gebracht.

Overige hoefbescherming

Indien het paard meer ondersteuning nodig heeft en onvoldoende comfortabel is op blote hoeven en eventueel hoefschoenen, maak ik gebruik van diverse soorten (semi) permanente hoefbescherming, zoals onder andere gelijmde kunststof hoefbescherming.
De mogelijkheden van toepassing zijn uiteenlopend. Voorbeelden zijn paarden met zwakke hoeven in het algemeen, overgang van andere hoefbescherming, diverse soorten plessures van het onderbeen enz.
Doorgaans behoort het toepassen van dit soort hoefbescherming tot een heel hoefrevalidatietraject. Neem voor meer informatie contact met mij op.

Winkelwagen0
Er zijn geen producten
Verder winkelen