Algemene Voorwaarden
Contactgegevens
LD-Hoefverzorging
Langehorst 7
6599CJ Ven-Zelderheide
Nederland
KVK:56446810
E-mail: [email protected]
Telefoon: 06-34318483
Artikel 1: Definities
Aanvullende overeenkomst: een overeenkomst waarbij de consument producten, digitale inhoud en/of diensten verwerft in verband met een overeenkomst op afstand en deze zaken, digitale inhoud en/of diensten door opdrachtnemer worden geleverd of door een derde partij op basis van een afspraak tussen die derde en opdrachtnemer.
Algemene voorwaarden: de bepalingen die hierna volgen.
Bedenktijd: de termijn waarbinnen de consument gebruik kan maken van zijn herroepingsrecht.
Consument: de natuurlijke persoon die niet handelt voor doeleinden die verband houden met zijn handels-, bedrijfs-, ambachts- of beroepsactiviteit die een overeenkomst aangaat met opdrachtnemer.
Dag: kalenderdag.
Digitale inhoud: gegevens die in digitale vorm geproduceerd en geleverd worden;
Duurovereenkomst: een overeenkomst die strekt tot de regelmatige levering van zaken, diensten en/of digitale inhoud gedurende een bepaalde periode.
Duurzame gegevensdrager: elk hulpmiddel – waaronder ook begrepen e-mail – dat de consument of ondernemer in staat stelt om informatie die aan hem persoonlijk is gericht, op te slaan op een manier die toekomstige raadpleging of gebruik gedurende een periode die is afgestemd op het doel waarvoor de informatie is bestemd, en die ongewijzigde reproductie van de opgeslagen informatie mogelijk maakt.
Gehuurde: het product dat eigendom is van opdrachtnemer en tijdelijk ter beschikking is van opdrachtgever en/of consument.
Herroepingsrecht: de mogelijkheid van de consument om binnen de bedenktijd af te zien van de overeenkomst op afstand.
Opdrachtgever: degene die een overeenkomst aangaat met opdrachtnemer, niet zijnde een consument.
Opdrachtnemer: LD-Hoefverzorging
Opleiding en training: het proces van één of meerdere dagen om kennis, vaardigheden en competenties op een specifiek vakgebied te verwerven.
Overeenkomst: een overeenkomst die tussen opdrachtnemer en de opdrachtgever en/of consument tot stand komt voor het leveren van producten, digitale inhoud en/of diensten.
Overeenkomst op afstand: een overeenkomst die tussen opdrachtnemer en de consument wordt gesloten in het kader van een georganiseerd systeem voor verkoop op afstand van producten, digitale inhoud en/of diensten, waarbij tot en met het sluiten van de overeenkomst uitsluitend of mede gebruik gemaakt wordt van één of meer technieken voor communicatie op afstand.
Partijen: opdrachtnemer en opdrachtgever en/of consument gezamenlijk.
Schriftelijk: per post, e-mail of Whatsapp.
Verhuur: het in gebruik geven van een roerende zaak voor een bepaalde periode aan een opdrachtgever en/of consument tegen periodieke betaling.
Website: www.ld-hoefverzorging.nl
Artikel 2: Toepasselijkheid
- Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle offertes, opdrachten en aanvullende en/of vervolgopdrachten tussen opdrachtnemer en opdrachtgever en/of de consument.
- De opdrachtgever en/of de consument aanvaardt de toepasselijkheid van deze algemene voorwaarden onder meer door het opvragen van een offerte bij opdrachtnemer, het aangaan van een overeenkomst met opdrachtnemer en het geven van een opdracht tot het verrichten van diensten en/of het leveren van producten aan opdrachtnemer.
- Afwijkingen van deze algemene voorwaarden kunnen uitsluitend schriftelijk worden overeengekomen. Afwijkingen houden niet in dat de bepalingen niet van toepassing zijn, dat deze hun geldigheid verliezen en/of dat opdrachtnemer het recht zou verliezen om alsnog naleving van de bepalingen te verlangen.
- Indien een bepaling in deze algemene voorwaarden nietig is of vernietigd wordt, zullen de overige bepalingen volledig van kracht blijven.
Artikel 3: Het aanbod
- Een aanbod wordt schriftelijk of via de website gedaan. Indien een aanbod mondeling wordt gedaan, is deze slechts geldig als opdrachtnemer het aanbod schriftelijk bevestigt.
- Een aanbod of offerte van opdrachtnemer is vrijblijvend, tenzij een geldigheidsduur is vermeld in het aanbod of de offerte of het aanbod.
- Kennelijke vergissingen of kennelijke fouten in het aanbod binden opdrachtnemer niet.
- Het aanbod van opdrachtnemer is mede gebaseerd op de informatie die door de opdrachtgever is verstrekt.
- Het aanbod op de website bevat een volledige en nauwkeurige omschrijving van de aangeboden producten, digitale inhoud en/of diensten. De beschrijving is voldoende gedetailleerd om een goede beoordeling van het aanbod door de opdrachtgever en/of consument mogelijk te maken. Als opdrachtnemer gebruik maakt van afbeeldingen, zijn deze een waarheidsgetrouwe weergave van de aangeboden producten, diensten en/of digitale inhoud.
- De prijzen zijn exclusief omzetbelasting voor opdrachtnemer en inclusief btw voor consument en exclusief verschotten en kosten van derden.
- De prijzen voor diensten en goederen die door derden geleverd worden, zijn niet inbegrepen in de prijzen van opdrachtnemer en zijn voor rekening van de opdrachtgever, tenzij anders overeengekomen.
- Een aanbod of offerte geldt niet automatisch voor toekomstige opdrachten.
Artikel 4: De totstandkoming van de overeenkomst
- De Overeenkomst tussen opdrachtnemer en opdrachtgever en/of de consument komt tot stand na ontvangst door opdrachtnemer van een door de opdrachtgever en/of de consument getekende offerte of een schriftelijk akkoord van de opdrachtgever en/of de consument op de offerte en/of het aanbod. Mondeling gemaakte afspraken zijn slechts bindend als opdrachtnemer deze afspraken schriftelijk heeft bevestigd aan de opdrachtgever en/of de consument.
- Indien de aanvaarding van de opdrachtgever en/of de consument afwijkt van het aanbod wat is gedaan in de offerte dan is opdrachtnemer daar niet aan gebonden, tenzij opdrachtnemer hiermee schriftelijk instemt.
- Bij aanvaarding van een vrijblijvende offerte is het opdrachtnemer toegestaan het aanbod alsnog binnen drie (3) dagen na de aanvaarding schriftelijk in te trekken.
- Een duurovereenkomst kan voor een bepaalde tijd of onbepaalde tijd worden aangegaan.
- Indien de opdrachtgever en/of de consument het aanbod op afstand aanvaardt, bevestigt opdrachtnemer onverwijld langs elektronische weg de ontvangst van de aanvaarding van het aanbod. Zolang de ontvangst van deze aanvaarding niet door opdrachtnemer is bevestigd, kan de consument de overeenkomst ontbinden.
- Opdrachtnemer kan zich binnen wettelijke kaders – op de hoogte stellen of de opdrachtgever en/of de consument aan zijn betalingsverplichtingen kan voldoen, alsmede van al die feiten en factoren die van belang zijn voor een verantwoord aangaan van de overeenkomst op afstand. Indien opdrachtnemer op grond van dit onderzoek goede gronden heeft om de overeenkomst niet aan te gaan, is hij gerechtigd gemotiveerd een bestelling of aanvraag te weigeren of aan de uitvoering bijzondere voorwaarden te verbinden.
- Opdrachtnemer zal uiterlijk bij levering van het product, de dienst of digitale inhoud aan opdrachtgever en/of de consument de volgende informatie, schriftelijk of op zodanige wijze dat deze door de opdrachtgever en/of de consument op een toegankelijke manier kan worden opgeslagen op een duurzame gegevensdrager, meesturen:
- het contactadres van opdrachtnemer waar de opdrachtgever en/of de consument met klachten terecht kan;
- de voorwaarden waaronder en de wijze waarop de consument van het herroepingsrecht gebruik kan maken, danwel een duidelijke melding inzake het uitgesloten zijn van het herroepingsrecht;
- de informatie over garanties en bestaande service na aankoop;
- de prijs met inbegrip van alle belastingen van het product, dienst of digitale inhoud; voor zover van toepassing de kosten van aflevering; en de wijze van betaling, aflevering of uitvoering van de overeenkomst op afstand;
- indien de consument een herroepingsrecht heeft, een instructie voor herroeping.
Artikel 5: Herroepingsrecht
Bij producten:
- De consument kan een overeenkomst met betrekking tot de aankoop van een product gedurende een bedenktijd van 14 dagen zonder opgave van redenen ontbinden. Opdrachtnemer mag de consument vragen naar de reden van herroeping, maar deze niet tot opgave van zijn reden(en) verplichten. De consument opdrachtgever meldt binnen de bedenktermijn van 14 dagen ondubbelzinnig gebruik te willen maken van het herroepingsrecht.
- De in lid 1 genoemde bedenktijd gaat in op de dag nadat de consument, of een vooraf door de consument aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het product heeft ontvangen.
- Het risico en de bewijslast voor de juiste en tijdige uitoefening van het herroepingsrecht ligt bij de consument.
- De consument retourneert de producten met alle geleverde toebehoren, in originele staat en verpakking, zo snel mogelijk maar in ieder geval binnen 14 dagen vanaf de dag volgend op de in lid 1 bedoelde melding. Retournering van de producten vindt plaats op kosten van de consument, tenzij anders overeengekomen.
- Opdrachtnemer zal de koopprijs binnen tien (10) dagen restitueren op een door consument opgegeven bankrekening.
- Tijdens de bedenktijd zal de consument zorgvuldig omgaan met het product en de verpakking. Hij zal het product slechts uitpakken of gebruiken in de mate die nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van het product vast te stellen. Het uitgangspunt hierbij is dat de consument het product slechts mag hanteren en inspecteren zoals hij dat in een winkel zou mogen doen. Dat betekent voor verbruiksproducten dat opening en/of gebruik van de verpakking direct het herroepingsrecht doet laten vervallen.
- Als de consument gebruik maakt van zijn herroepingsrecht, worden alle aanvullende overeenkomsten van rechtswege ontbonden.
Bij diensten en digitale inhoud:
- De consument kan een dienstenovereenkomst en een overeenkomst voor levering van digitale inhoud die niet op een materiële drager is geleverd gedurende 14 dagen zonder opgave van redenen ontbinden. Opdrachtnemer mag de consument vragen naar de reden van herroeping, maar deze niet tot opgave van zijn reden(en) verplichten. De consument opdrachtgever meldt binnen de bedenktermijn van 14 dagen ondubbelzinnig gebruik te willen maken van het herroepingsrecht.
- De in lid 8 genoemde bedenktijd gaat in op de dag die volgt op het sluiten van de overeenkomst.
- Het risico en de bewijslast voor de juiste en tijdige uitoefening van het herroepingsrecht ligt bij de consument.
- De consument kan een overeenkomst voor levering van digitale inhoud niet ontbinden als het gaat om digitale inhoud die niet op een materiële drager is geleverd, voor zover de nakoming is begonnen met uitdrukkelijke voorafgaande toestemming van de consument en de consument heeft verklaard dat hij daarmee afstand doet van zijn recht van ontbinding.
- Als de consument gebruik maakt van zijn herroepingsrecht, worden alle aanvullende overeenkomsten van rechtswege ontbonden.
Uitsluiting van het herroepingsrecht:
- Het herroepingsrecht geldt niet voor opdrachtgevers.
- Opdrachtnemer kan het navolgende uitsluiten van het herroepingsrecht:
- Dienstenovereenkomsten, na volledige uitvoering van de dienst, maar alleen als:
- de uitvoering is begonnen met uitdrukkelijke voorafgaande instemming van de consument; en
- de consument heeft verklaard dat hij zijn herroepingsrecht verliest zodra opdrachtnemer de overeenkomst volledig heeft uitgevoerd;
- Volgens specificaties van de consument vervaardigde producten, die niet geprefabriceerd zijn of die worden vervaardigd op basis van een individuele keuze, maatwerk bestelling of beslissing van de consument, of die duidelijk voor een specifieke persoon bestemd zijn;
- Producten die snel bederven of een beperkte houdbaarheid hebben;
- Verzegelde producten die om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne niet geschikt zijn om te worden teruggezonden en waarvan de verzegeling na levering is verbroken.
Artikel 6: Verhuur van producten
- Het gehuurde is volledig eigendom van opdrachtnemer.
- Opdrachtgever en/of consument is uitsluitend gerechtigd het gehuurde te gebruiken. Indien het gehuurde wordt gebruikt door een derde anders dan opdrachtgever en/of consument is het gehuurde niet verzekerd en is opdrachtgever en/of consument aansprakelijk voor eventuele schade.
- Het is opdrachtgever niet toegestaan het gehuurde onder te verhuren aan een derde.
- Opdrachtgever draagt zorg voor gebruik van het gehuurde op normale wijze en overeenkomstig de bestemming van het gehuurde.
- Opdrachtgever en/of consument controleert bij aanvang van de huur de staat van het gehuurde en gaat akkoord met de staat van het gehuurde.
- Opdrachtgever en/of consument is verplicht het gehuurde in goede staat en schoon terug te brengen aan opdrachtnemer.
- De huur wordt aangegaan voor bepaalde tijd of onbepaalde tijd.
- Opdrachtgever en/of consument kan aan opdrachtnemer een verlenging van de huurtermijn verzoeken. Verlenging vindt plaats na schriftelijke toestemming van opdrachtnemer.
- Indien overeengekomen voldoet opdrachtgever en/of consument de waarborgsom.
- Opdrachtnemer zal op moment dat opdrachtgever het gehuurde terugbrengt, de staat van het gehuurde inspecteren op eventuele schade en gebreken. Indien opdrachtnemer van mening is dat de staat van het gehuurde bij inspectie akkoord is bevonden, ontvangt opdrachtgever en/of consument de waarborgsom retour.
Artikel 7: Levering, eigendomsvoorbehoud en uitvoering van de overeenkomst
- De uitvoering van de werkzaamheden door opdrachtnemer betreft een inspanningsverbintenis en kan geen resultaatsverbintenis bevatten voor opdrachtnemer.
- De door opdrachtnemer opgegeven leveringstijden voor het leveren van diensten en producten zijn indicatief en zijn niet te beschouwen als fatale termijnen. Opdrachtgever kan geen rechten ontlenen aan overschrijding van de overeengekomen of door opdrachtnemer vermelde levertijd.
- Indien producten niet meer voorradig zijn of niet meer leverbaar zijn, dan zal opdrachtnemer de koopprijs binnen tien (10) dagen restitueren aan een door opdrachtgever doorgegeven bankrekening.
- Opdrachtnemer is gerechtigd de producten in delen te leveren.
- De levering vindt afhankelijk van de wil van opdrachtgever en/of consument plaats. De verzendkosten zijn voor rekening van opdrachtgever. Bij eigen vervoer draagt opdrachtgever en/of de consument alle risico’s die verbonden zijn aan het ophalen, laden en vervoeren van de producten.
- De aansprakelijkheid en het risico over de door opdrachtnemer te leveren producten gaat over op opdrachtnemer op het moment van levering van die producten aan opdrachtgever en/of de consument.
- De producten zijn geleverd, op het moment dat deze door opdrachtnemer ter beschikking zijn gesteld op het door opdrachtgever en/of de consument opgegeven adres of wanneer deze zijn opgehaald door opdrachtgever, ongeacht of de producten door opdrachtgever worden geaccepteerd.
- Alle geleverde en nog te leveren producten blijven eigendom van opdrachtnemer totdat de opdrachtgever en/of de consument alle vorderingen die opdrachtnemer op de opdrachtgever en/of de consument heeft of zal verkrijgen, uit welke hoofde dan ook, volledig heeft voldaan.
- Zolang op producten een eigendomsvoorbehoud rust, is opdrachtgever en/of consument niet gerechtigd de geleverde producten te verwerken, te vervreemden, te verpanden of anderszins te bezwaren. Indien opdrachtgever en/of consument de geleverde producten verwerkt waardoor het eigendomsvoorbehoud teniet gaat, wordt de nieuw ontstane zaak in opdracht van opdrachtnemer geacht te zijn vervaardigd.
- Indien en voor zover een goede uitvoering van de overeenkomst dit vereist, heeft opdrachtnemer het recht bepaalde werkzaamheden te laten uitvoeren door derden. Indien opdrachtnemer derden inschakelt, zal dit indien mogelijk geschieden in overleg met opdrachtgever en zal zij daartoe slechts overgaan na daarover met opdrachtnemer overeenstemming te hebben bereikt en met inachtneming van de nodige zorgvuldigheid.
- De kosten van derden komen voor rekening van opdrachtgever en/of de consument. Die kosten zijn niet inbegrepen in de tussen partijen overeengekomen prijs, tenzij uitdrukkelijk schriftelijk anders overeengekomen is.
Artikel 8: Advisering
- De door opdrachtnemer verstrekte informatie en adviezen zijn van algemene aard en vrijblijvend. Gebruik van informatie of adviezen is op eigen risico van opdrachtgever en/of consument.
- Opdrachtnemer aanvaardt geen verantwoordelijkheid en/of aansprakelijkheid voor adviezen, diensten en/of producten die door opdrachtgever en/of consument zelf ter beschikking zijn gesteld of door deze of een derde zijn voorgeschreven voor de uitvoering van de opdracht.
- Bij twijfel of onduidelijkheid over de medische staat van het dier, instrueert opdrachtnemer de opdrachtgever en/of consument om altijd de eigen dierenarts of therapeut te raadplegen.
- Het aanmeten van hoefschoenen door opdrachtnemer is maatwerk dat volgt uit een momentopname. Een paard is een levende haven met aan verandering onderhavige voeten. Dit kan invloed hebben op de hoefschoenen.
Artikel 9: Medewerking van de opdrachtgever en/of consument
- De geldende afspraken met betrekking tot de overeenkomst staan beschreven in de offerte, het aanbod en/of opdrachtbevestiging.
- Opdrachtgever verstrekt tijdig alle documenten en gegevens die opdrachtnemer nodig heeft voor de uitvoering van de opdracht.
- Indien opdrachtnemer en opdrachtgever en/of consument een datum hebben gereserveerd voor de uitvoering van de opdracht en die datum kan niet doorgaan dan stelt opdrachtgever en/of consument opdrachtnemer hiervan uiterlijk 24 uur voorafgaand aan de datum op de hoogte, anders is het opdrachtnemer toegestaan de gereserveerde tijd door te belasten aan opdrachtgever en/of consument.
Artikel 10: Prijs, betaling en opschorting
- Een prijs wordt vooraf overeengekomen en opgenomen in de overeenkomst.
- De door opdrachtnemer gemaakte verschotten, zoals maar niet uitsluitend, voorrijkosten en reiskosten ten behoeve van de uitvoering van de overeenkomst, worden op basis van nacalculatie in rekening gebracht.
- Facturen dienen uiterlijk binnen de betalingstermijn als vermeld op de factuur te worden voldaan.
- Indien een overeenkomst op afstand of via de website wordt gesloten dan is opdrachtgever gerechtigd volledige vooruitbetaling te vragen aan Opdrachtgever en een aanbetaling van minimaal 50% aan de consument.
- De opdrachtgever zal facturen uiterlijk binnen de betalingstermijn zoals vermeld op de factuur voldoen, bij gebreke waarvan de opdrachtgever na ingebrekestelling in verzuim zal zijn en de wettelijke rente verschuldigd is, waarbij een gedeelte van een maand voor één hele maand gerekend wordt. Alle (buiten)gerechtelijke kosten die verband houden met de invordering van de factuur komen voor rekening van de opdrachtgever. Buitengerechtelijke kosten worden aan de opdrachtgever in rekening gebracht met een minimum tarief van 15% van het te incasseren bedrag met een minimum van € 250,-.
- Indien een consument niet tijdig aan zijn betalingsverplichtingen voldoet, is deze in verzuim nadat opdrachtnemer hem heeft gewezen op te late betaling en hem een termijn van 14 dagen heeft gegund om over te gaan tot betaling. Na het uitblijven van betaling is de consument de wettelijke rente verschuldigd waarbij een gedeelte van een maand voor één hele maand gerekend wordt. Alle (buiten)gerechtelijke kosten die verband houden met de invordering van de factuur komen voor rekening van de consument.
- Indien een factuur niet tijdig wordt voldaan, mag opdrachtnemer de werkzaamheden opschorten, ook voor andere opdrachten van de opdrachtgever en/of consument dan waarop de onbetaalde factuur betrekking heeft. Opdrachtnemer is niet aansprakelijk voor schade die ontstaat als gevolg van opschorting van de werkzaamheden.
- De opdrachtgever en/of consument dient klachten over facturen, op straffe van verval van alle rechten, binnen de betalingstermijn schriftelijk bij opdrachtnemer te hebben ingediend. Eventuele bezwaren van de opdrachtgever en/of consument tegen de hoogte van de facturen schorten de betalingsverplichting niet op.
- Het staat opdrachtnemer vrij om prijzen te wijzigen als er nog geen aanvaarding is van de opdrachtgever en/of consument.
- Opdrachtnemer is gerechtigd prijsstijgingen door te voeren na aanvaarding door de opdrachtgever en/of consument. De consument is gerechtigd de overeenkomst binnen 30 dagen te ontbinden indien de prijsstijging ingrijpend is.
Artikel 11: Garantie
- De garantieperiode gaat in op de dag van levering van de producten.
- Opdrachtgever en/of de consument heeft recht op garantie indien dit is aangegeven bij het aanbod voor de duur zoals aangegeven en indien geen sprake is van onzorgvuldig gebruik.
- Opdrachtnemer staat er voor in dat de producten en/of diensten voldoen aan de overeenkomst, de in het aanbod vermelde specificaties, aan de redelijke eisen van deugdelijkheid en/of bruikbaarheid en de op de datum van de totstandkoming van de overeenkomst bestaande wettelijke bepalingen en/of overheidsvoorschriften.
- Een door opdrachtnemer, diens toeleverancier, fabrikant of importeur verstrekte extra garantie beperkt nimmer de wettelijke rechten en vorderingen die de consument op grond van de overeenkomst tegenover opdrachtnemer kan doen gelden indien opdrachtnemer is tekortgeschoten in de nakoming van zijn deel van de overeenkomst.
- Onder extra garantie wordt verstaan iedere verbintenis van opdrachtnemer, diens toeleverancier, importeur of producent waarin deze aan de consument bepaalde rechten of vorderingen toekent die verder gaan dan waartoe deze wettelijk verplicht is in geval hij is tekortgeschoten in de nakoming van zijn deel van de overeenkomst.
- Indien tijdig is geklaagd en het naar het oordeel van opdrachtnemer juist is dat de producten of het de geleverde werkzaamheden niet voldoen, dan zal opdrachtnemer na retournering van het product, het product kosteloos opnieuw leveren of het product repareren of de werkzaamheden herstellen. Indien opdrachtnemer hieraan heeft voldaan dan zal opdrachtnemer van de garantieverplichting worden gekweten en is opdrachtnemer niet gehouden tot schadevergoeding.
- Retournering van producten geschiedt op kosten van opdrachtnemer.
Artikel 12: Opleidingen, trainingen en evenementen
- Een aanmelding voor een opleiding en / of training vindt schriftelijk plaats en is bindend na bevestiging door opdrachtnemer.
- Alle aanbiedingen, offertes en prijzen met betrekking tot opleidingen en/of trainingen (zoals vermeld op de website) zijn vrijblijvend, tenzij een geldigheidstermijn is vermeld. Opdrachtgever kan hieraan geen rechten ontlenen.
- Opdrachtgever en/of consument draagt de verantwoordelijkheid voor de keuze en geschiktheid van de opleiding en/of training. Het ontbreken van de vereiste voorkennis bij opdrachtgever en/of consument doet niets af aan de verplichtingen van opdrachtgever en/of consument op grond van de overeenkomst.
- Opdrachtgever en/of consument aanvaardt dat leverancier de inhoud en diepgang van de opleiding en/of training bepaalt.
- Betaling vindt vooraf plaats op de door opdrachtnemer aangegeven wijze. Aan de opleiding en/of training kunnen nadere (betalings-/bestel) voorwaarden worden gesteld in de overeenkomst.
- Annulering of niet-verschijning door opdrachtgever en/of consument doen niets af aan de betaalverplichtingen die opdrachtgever en/of consument op grond van de overeenkomst heeft.
- De rechten op grond van een overeenkomst met betrekking tot opleiding en/of training kunnen niet worden overgedragen aan een derde, tenzij opdrachtnemer hiertoe schriftelijke toestemming heeft verleend.
- Indien het aantal aanmeldingen daartoe naar het oordeel van opdrachtnemer aanleiding geeft, is opdrachtnemer gerechtigd de opleiding en/of training te annuleren, te combineren met één of meerdere opleidingen en/of trainingen, of deze op een latere datum of een later tijdstip te laten plaatsvinden.
- Opdrachtnemer behoudt zich het recht voor de locatie van de opleiding en/of training te wijzigen. Opdrachtnemer is gerechtigd organisatorische en inhoudelijke wijzigingen in een opleiding en/of training aan te brengen.
- Opdrachtnemer zal annulering, verplaatsing of uitstel van een opleiding en/of training zo spoedig als mogelijk schriftelijk aan opdrachtgever en/of consument kenbaar maken. In geval van annulering zal opdrachtnemer de prijs terugbetalen aan opdrachtgever en/of consument op een door opdrachtgever en/of consument door te geven bankrekening.
- Opdrachtnemer heeft een ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering afgesloten voor de opleiding en/of training.
- De opdrachtgever en/of consument zal zich houden aan de (veiligheids)instructies en overige reglementen/protocollen die bij opdrachtnemer gelden.
- Opdrachtnemer zal de (veiligheids)instructies en overige reglementen/protocollen bij aanvang van de opleiding en/of training schriftelijk ter hand stellen aan de opdrachtgever en/of consument.
Artikel 13: Wijzigen en beëindigen van de overeenkomst
- Indien tijdens de uitvoering van de overeenkomst blijkt dat het voor een behoorlijke uitvoering noodzakelijk is om de te verrichten werkzaamheden te wijzigen of aan te vullen, zullen partijen tijdig en in overleg de overeenkomst aanpassen.
- Opdrachtnemer zal opdrachtgever en/of de consument tijdig inlichten indien de wijziging van en/of de aanvulling op de overeenkomst financiële en/of kwalitatieve consequenties zal hebben.
- Indien sprake is van meerwerk dan zal opdrachtnemer de kosten voor het meerwerk berekenen en opdrachtgever en/of de consument een offerte sturen.
- De opdrachtgever en/of de consument kan een duurovereenkomst die voor onbepaalde tijd is aangegaan en die strekt tot het geregeld afleveren van producten of diensten, te allen tijde schriftelijk opzeggen met inachtneming van de opzegtermijn van één maand.
- De opdrachtgever en/of de consument kan een duurovereenkomst die voor de bepaalde tijd is aangegaan en die strekt tot het geregeld afleveren van producten of diensten, tegen het einde van de looptijd opzeggen met inachtneming van de opzegtermijn van ten hoogste één maand.
- Een overeenkomst met een consument die voor bepaalde tijd is aangegaan en die strekt tot het geregeld afleveren van producten of diensten en waarvoor geen opzegging als bedoeld in lid 5 heeft plaatsgevonden, wordt stilzwijgend verlengd en is daarna maandelijks opzegbaar.
- Een overeenkomst met een opdrachtgever die voor bepaalde tijd is aangegaan en die strekt tot het geregeld afleveren van producten of diensten en waarvoor geen opzegging als bedoeld in lid 5 heeft plaatsgevonden, wordt stilzwijgend verlengd met dezelfde periode en kan tegen het einde van de looptijd worden opgezegd met inachtneming van de opzegtermijn van ten hoogste één maand.
- Opdrachtnemer mag de overeenkomst met opdrachtgever en/of de consument met onmiddellijke ingang opzeggen dan wel beëindigen indien de inhoud naar haar oordeel de belangen en/of goede naam van opdrachtnemer kan schaden.
- Opdrachtnemer is in verband met de beëindiging van de overeenkomst niet gehouden tot enige vergoeding van schade of compensatie van kosten.
- Indien de overeenkomst wordt ontbonden zijn de vorderingen van opdrachtnemer op de opdrachtgever en/of de consument onmiddellijk opeisbaar.
- Indien de opdrachtgever de overeenkomst annuleert dan wel beëindigd dan dient dit schriftelijk te geschieden, één en ander onder voorbehoud van rechten.
- Ingeval één van partijen in staat van faillissement geraakt, surseance van betaling aanvraagt of de bedrijfsvoering staakt, heeft de andere partij het recht de opdracht zonder inachtneming van een opzegtermijn te beëindigen, één en ander onder voorbehoud van rechten.
Artikel 14: Overmacht
- Opdrachtnemer is niet gehouden tot het nakomen van enige verplichting indien zij daartoe gehinderd wordt als gevolg van een omstandigheid die niet te wijten is aan haar schuld en noch krachtens de wet, een rechtshandeling of in het verkeer geldende opvattingen voor haar rekening komt.
- Naast wat er in de wet en jurisprudentie wordt verstaan onder overmacht, wordt hieronder ook verstaan alle van buitenkomende oorzaken, voorzien of niet voorzien, waarop Opdrachtnemer geen invloed kan uitoefenen en waardoor opdrachtnemer niet, niet tijdig of niet zonder naar haar oordeel bezwarende extra inspanningen en/of kosten in staat is haar verplichtingen na te komen.
- Onder overmacht worden mede, en dus niet uitsluitend, verstaan:
– mobilisatie, oorlog, molest, terrorisme;
– een dag of dagen van nationale rouw;
– contingentering- of andere overheidsmaatregelen;
– overheidsbesluiten;
– werkstaking;
– natuurrampen;
– ziekte of (kortdurende) arbeidsongeschiktheid van medewerkers;
– sterfgevallen binnen de familie- of vriendenkring;
– epidemieën of pandemieën
- Opdrachtnemer zal opdrachtgever en/of de consument zo spoedig mogelijk schriftelijk dan wel mondeling op de hoogte stellen van deze overmacht.
- In geval van overmacht zal opdrachtnemer zich naar redelijkheid inspannen om de opdrachtgever en/of de consument desgewenst te voorzien van een alternatieve oplossing.
- Opdrachtnemer kan gedurende de periode dat de overmacht voortduurt de verplichtingen uit de overeenkomst opschorten. Deze opschorting kan er dan niet toe leiden dat opdrachtnemer toerekenbaar tekortschiet in de nakoming van de overeenkomst. Indien deze periode langer duurt dan vier maanden dan zijn partijen gerechtigd de overeenkomst te ontbinden zonder verplichting tot vergoeding van schade aan de wederpartij. Indien de overeenkomst gedeeltelijk is uitgevoerd is opdrachtnemer gerechtigd het reeds nagekomen deel te facturen en opdrachtgever en/of de consument is verplicht de factuur te voldoen.
Artikel 15: Aansprakelijkheid
Aansprakelijkheid van opdrachtnemer jegens opdrachtgever:
- Opdrachtnemer is niet aansprakelijk voor directe en indirecte schade die ontstaat door opdrachtnemer in het kader van de overeenkomst, behoudens en voor zover opdrachtgever en/of de consument kan aantonen dat er sprake is van opzet of grove schuld aan de zijde van opdrachtnemer.
- De aansprakelijkheid van opdrachtnemer is beperkt tot het bedrag dat door de aansprakelijkheidsverzekering van opdrachtnemer wordt uitgekeerd, vermeerderd met het eigen risico onder die verzekering.
- Indien geen uitkering krachtens de aansprakelijkheidsverzekering van opdrachtnemer plaatsvindt, is de aansprakelijkheid van opdrachtnemer beperkt tot maximaal de prijs van de opdracht. Iedere verdere aansprakelijkheid is uitdrukkelijk uitgesloten.
- Indien de overeenkomst hoofdzakelijk een duurovereenkomst is met een looptijd van meer dan één jaar, wordt de voor die overeenkomst bedongen prijs gesteld op het totaal van de vergoedingen exclusief btw bedongen voor één jaar.
- Een aanspraak op schadevergoeding door een opdrachtgever vervalt in ieder geval 12 maanden nadat de opdrachtgever bekend wordt met de schade waarvoor opdrachtnemer aansprakelijk is of zou kunnen zijn.
- In geval van overmacht is opdrachtnemer niet aansprakelijk en kan geen aanspraak worden gemaakt op schadevergoeding.
- Opdrachtnemer is niet aansprakelijk voor tekortkomingen van derden. Opdrachtgever en/of consument vrijwaart opdrachtnemer voor eventuele aanspraken van derden, die in verband met de uitvoering van de overeenkomst schade lijden of schade die is aangericht door een dier.
- Opdrachtnemer is niet aansprakelijk voor de zich bij het dier voordoende schade en risico’s zoals bijvoorbeeld doch niet uitsluitend te noemen: dood, ziekte, kreupelheid of andere tijdelijke of blijvende ongeschiktheden, tenzij er sprake is van opzet of grove schuld bij Opdrachtnemer.
- Opdrachtnemer is niet aansprakelijk voor de zich bij het dier voordoende schade en risico’s door het (verkeerd) gebruik van hoefschoenen.
Aansprakelijkheid van opdrachtgever jegens opdrachtnemer:
- Opdrachtgever heeft de benodigde verzekering(en) afgesloten.
- Opdrachtgever en/of consument is aansprakelijk voor de door opdrachtnemer te lijden bedrijfsschade en/of letselschade.
- Als een dier schade aanricht aan opdrachtnemer, eigendommen van opdrachtnemer en/of zaken die opdrachtnemer in gebruik heeft vergoedt de opdrachtgever en/of consument deze schade aan opdrachtnemer.
- Een beroep op de toepassing van artikel 6:181 BW jo. artikel 6:101 BW is uitgesloten.
Artikel 16: Klachten
- Klachten over de uitvoering van de overeenkomst moeten binnen bekwame tijd, volledig en duidelijk omschreven, schriftelijk worden ingediend bij opdrachtnemer, nadat de opdrachtgever en/of de consument de gebreken heeft geconstateerd.
- Opdrachtgever en/of de consument dient klachten over facturen, op straffe van verval van alle rechten, binnen de betalingstermijn schriftelijk bij opdrachtnemer te hebben ingediend.
- Opdrachtgever en/of de consument dient zijn klacht(en) en alle daaraan ten grondslag liggende omstandigheden volledig en duidelijk te omschrijven.
- Opdrachtnemer zal tijdig ingediende klachten in behandeling nemen en met opdrachtgever en/of de consument in overleg treden om tot een minnelijke oplossing te komen.
- Klachten als bedoeld in dit artikel schorten de betalingsverplichting van opdrachtgever niet op.
Artikel 17: Intellectueel eigendom
- Alle intellectuele eigendomsrechten en auteursrechten van opdrachtnemer berusten uitsluitend bij opdrachtnemer en worden niet overgedragen aan opdrachtgever en/of consument.
- Het is opdrachtgever en/of consument verboden om alle stukken waarop de intellectuele eigendomsrechten en auteursrechten van opdrachtnemer rusten te openbaren en/of te vermenigvuldigen, te wijzigen of ter beschikking te stellen aan derden zonder uitdrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van opdrachtnemer.
- Het is opdrachtgever en/of consument verboden om de digitale producten waarop de intellectuele eigendomsrechten van opdrachtnemer rusten anders te gebruiken dan overeengekomen in de overeenkomst.
- Het is de opdrachtgever en/of consument niet toegestaan, zonder toestemming van opdrachtnemer, veranderingen in het werk aan te (laten) brengen. Indien opdrachtgever en/of consument wijzigingen wenst aan te brengen in door opdrachtnemer geleverde zaken, dient opdrachtnemer expliciet akkoord te geven op de voorgenomen wijzigingen.
- Opdrachtgever en/of consument is niet gerechtigd om licenties voor het gebruik van het werk te verlenen.
Artikel 18: Geheimhouding en privacy
- Partijen verplichten zich tot geheimhouding van alle vertrouwelijke informatie die ze in het kader van de overeenkomst van elkaar of van een derde bron hebben verkregen. Informatie wordt geacht vertrouwelijk te zijn als dit door een van de partijen of een derde wordt gemeld, of als dit voortvloeit uit de aard van de informatie.
- Opdrachtnemer behandelt persoonsgegevens in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). De privacyverklaring van opdrachtnemer is te verkrijgen via de website of op schriftelijke aanvraag.
Artikel 19: Overige bepalingen
- Deze algemene voorwaarden blijven van kracht indien opdrachtnemer van naam, rechtsvorm of eigenaar verandert.
- Opdrachtnemer mag wijzigingen in deze algemene voorwaarden aanbrengen. De wijzigingen treden in werking op het aangekondigde tijdstip van inwerkingtreding. Indien sprake is van een overeenkomst met een consument, dan is het consument toegestaan de overeenkomst te ontbinden in het geval de algemene voorwaarden ingrijpend worden gewijzigd.
- Op de rechtsverhouding tussen opdrachtnemer en opdrachtgever en/of consument is Nederlands recht van toepassing.
- Geschillen tussen opdrachtnemer en opdrachtgever worden in eerste aanleg beslecht door de rechter in het arrondissement van opdrachtnemer. Geschillen tussen opdrachtnemer en consument worden beslecht door de rechter in het arrondissement van de consument.