DIENSTEN

Vanuit het centrum voor hoefgezondheid bieden wij onder andere een volwaardige opleiding tot hoefspecialist/ hoefverzorger en bijscholingen voor hoefprofessionals. Onder de naam “Hoef-fit” heb ik een aantal verschillende hoefgerelateerde cursussen ontwikkeld, Deze dagcursussen richten zich op kennisoverdracht aan elke paardeneigenaar en professionals, die zich graag verder willen verdiepen in hoefgezondheid en de invloeden hiervan op het hele paard.

Werkgebied

Zuid Gelderland & Noord Limburg
Milsbeek – Groesbeek – Berg en Dal – Malden – Overasselt – Afferden – Bergen – en omgeving

Voor hoefrevalidatie, hoefschoenpasconsulten en second opinions geldt een werkgebied van <20 km vanuit Ven-Zelderheide.

Wil je graag een afspraak bij mij boeken, maar zit je niet in mijn werkgebied? Dan bestaat er de mogelijkheid een afspraak op mjjn werklocatie (Ven-Zelderheide, Noord -Limburg) te boeken. Neem hiervoor contact met mij op.

Binnen 15 kilometer vanuit 6599CJ worden geen reiskosten in rekening gebracht.

Overige reiskosten op aanvraag.

Algemene voorwaarden

Klik op de onderstaande links voor het downloaden van de algemene voorwaarden:

Specifieke voorwaarden

Om een goede hoefgezondheid te kunnen waarborgen of te herstellen heeft het mijn voorkeur dat de te behandelende paarden het hele jaar door 24/7 op een geschikte plek buiten staan of waar hier naar toe wordt gewerkt. De meest belangrijke reden hiervoor is dat paarden ontwikkeld zijn om continu te bewegen en verminderde doorbloeding in het onderbeen door lang stil staan een negatieve invloed op de hoefgezondheid zal hebben. Mocht u meer uitleg hierover willen ontvangen, of twijfelt u of de huisvesting van uw paard de juiste is kunt u contact met mij opnemen.

Een regelmatige hoefverzorging is voor het gezond houden en herstellen van een goede hoefgezondheid van groot belang. Daarom hou ik over het algemeen intervallen tussen de 4-6 weken aan. De intervallen kunnen uiteraard per individueel dier verschillen, o.a. afhankelijk van de algemene (hoef)gezondheid, de beweging die het paard krijgt en de ondergronden waar het paard regelmatig op loopt. Bij ernstige problemen kan het zelfs nodig zijn dat de hoeven op nog kortere intervallen behandeld worden. Langere intervallen dan maximaal 6 weken tussen twee consulten komen in mijn praktijk in de regel echter niet voor, dit omdat langere intervallen de hoefgezondheid niet ten goede komen!

Om goed werk te kunnen verrichten heb ik een goede werkplek nodig. Dat betekent dus in de ideale situatie een droge plek met voldoende licht en een harde, vlakke ondergrond met beschutting tegen extreme weersomstandigheden.

Voor mij en het paard zie ik het graag dat het paard eraan gewend is om goed hoeven te kunnen geven.

Winkelwagen0
Er zijn geen producten
Verder winkelen