'Hoef-Fit'
Dé hoevencursus
Theorie & praktijk

Module I

De hoef in al zijn facetten leren begrijpen

Een theoretische hoeven workshop met diepgaande informatie over anatomie en fysiologie van de hoef en hoe deze het hele paard beïnvloeden.Zo wordt er, onder andere door middel van aanschouwelijk en uniek beeld- en filmmateriaal, de opbouw en functionaliteit van de hoef besproken. Aan de hand van case studies worden de mogelijkheden en grenzen van een correcte hoefverzorging en -revalidatie verkend.Alle facetten van hoef-en paardengezondheid komen aan bod, waarbij er uit inmiddels meer dan 15 jaar ervaring omtrent hoefgezondheid geput wordt.

Hoeffit module 1
Hoeffit module 2

Module II

Zien en voelen hoe een hoef opgebouwd is

Een praktijk “hands-on anatomie” workshop (incl. bekappen)

In deze praktische workshop gaat het erom dat de deelnemers met behulp van alle zintuigen meer kennis over de opbouw en functionaliteit van het onderbeen en de hoef opdoen. Naast een korte theoretische herhaling beginnen we met een gedetaaileerde demonstratiebekapping waarin de theorie over gaat naar de praktijk.De deelnemers maken vervolgens kennis het het bekappen zelf.Verder gaat het met een uitgebreide dissectie van het onderbeen en de hoef. Tevens worden de hoeven ook op diverse manieren doorgezaagd om een zo goed mogelijk beeld uit diverse hoeken te verkrijgen.

Beide modules los of samen

Beide modules worden op een zaterdag gegeven en kunnen los van elkaar gevolgd worden.

Om aan module 2 mee te kunnen doen is het verstandig om al over iets van achtergrondkennis te beschikken.

Twijfel je of deze prachtige cursus voor jou geschikt is? Neem dan even contact met mij op.

Hoeffit module 2Hoeffit module 1

Voor wie?

De workshops zijn geschikt voor iedereen. Van paardeneigenaar tot -professionals. In het verleden hebben al diverse hoefspecialisten, therapeuten, dierenartsen en trainers deze workshops gevolgd, maar ook vele eigenaren zijn na deze dagen met een hoop kennis en inzichten rijker naar huis gegaan. 

De paardeneigenaar krijgt waardevolle inzichten in het gezond houden en krijgen van hun paard en leert een goede hoefgezondheid te herkennen en hoe deze gewaarborgd of hersteld kan worden.

Direct aanmelden

Locatie

LD Hoefverzorging, Looiseweg 70, 6595PC Ottersum (tenzij anders aangegeven, check hiervoor de facebook evenementen van de specifieke cursus)

Loosieweg 70 Ottersum

Nog

tot dat aanmelding sluit

Kosten per module

Kosten zijn inclusief btw, lunch en reader.
Begin- en eindtijd van beide cursussen is 10.00-17.00 uur.

€ 155 per module
€ 295 voor 2 modules

Volgende data zijn gepland

Module 1: Zaterdag 21 oktober 2023 – Afferden (Limburg)

Module 2: Zaterdag 4 november 2023 te Ottersum