'HOEF-FIT' DÉ HOEVENCURSUS THEORIE & PRAKTIJK

Module I

De hoef in al zijn facetten leren begrijpen

Een theoretische hoeven workshop met diepgaande informatie over anatomie en fysiologie van de hoef en hoe deze het hele paard beïnvloeden. Zo wordt er, onder andere door middel van aanschouwelijk en uniek beeld- en filmmateriaal, de opbouw en functionaliteit van de hoef besproken.

Aan de hand van case studies worden de mogelijkheden en grenzen van een correcte hoefverzorging en -revalidatie verkend.

Alle facetten van hoef-en paardengezondheid komen aan bod, waarbij er uit inmiddels meer dan 15 jaar ervaring omtrent hoefgezondheid geput wordt.

Na deze cursus weet hoe belangrijk goede hoeven voor de algehele gezondheid van je paard zijn

Module II

Zien en voelen hoe een hoef is opgebouwd

Een praktijk “hands-on anatomie” workshop (incl. bekappen)

In deze praktische workshop gaat het erom dat de deelnemers met behulp van alle zintuigen meer kennis over de opbouw en functionaliteit van het onderbeen en de hoef opdoen.

Na een korte theoretische herhaling beginnen we met een gedetaaileerde demonstratiebekapping waarin de theorie over gaat naar de praktijk.

De deelnemers maken vervolgens kennis het het bekappen zelf.

Verder gaat het met een uitgebreide dissectie van het onderbeen en de hoef.

Tevens worden de hoeven ook op diverse manieren doorgezaagd om een zo goed mogelijk beeld uit diverse hoeken te verkrijgen.

Na deze cursus weet je hoe hoeven in elkaar zitten en kun je eenvoudige handelingen tussen de bezoeken van je hoefsmid en bekapper door zelf uitvoeren

Beide modules los of samen

Met de kennis en handvatten uit beide modules heb je meer grip op de gezondheid van je paard!

Beide modules worden op een zaterdag gegeven en kunnen los van elkaar gevolgd worden.Om module 2 goed te kunnen volgen is het verstandig om al over iets van achtergrondkennis te beschikken.

Twijfel je of deze cursussen voor jou geschikt zijn? Neem dan even contact met mij op.

Voor wie?

De workshops zijn geschikt voor iedereen. Van paardeneigenaar tot -professionals. In het verleden hebben al diverse hoefspecialisten, therapeuten, dierenartsen en trainers deze workshops gevolgd, maar ook vele eigenaren zijn na deze dagen met een hoop kennis en inzichten rijker naar huis gegaan. Jij als paardeneigenaar krijgt waardevolle inzichten in het gezond houden en krijgen van jouw paard en je leert een goede hoefgezondheid te herkennen en hoe deze gewaarborgd of hersteld kan worden.

Locatie

LD Hoefverzorging, Looiseweg 70, 6595PC Ottersum (tenzij anders aangegeven)

Nog

Dagen
Uren
Minuten
Seconden
tot dat aanmelding sluit

Kosten per module

Kosten zijn inclusief btw, lunch en reader.
Begin- en eindtijd van beide cursussen is 10.00-17.00 uur.

Datums voor 2024 volgen binnenkort!

€ 180 per module
€ 345 combi-deal
voor beide modules

Winkelwagen0
Er zijn geen producten
Verder winkelen