Hoef-fit Masterclass
HKO in relatie tot contractie in de hoef

Hoef-fit Masterclass
HKO in relatie tot contractie in de hoef

Complicaties in het hoefkatrolgebied kennen uiteenlopende oorzaken, waarbij problemen met de algehele hoefgezondheid in veel gevallen één van de grote onderliggende oorzaken is.

Deze masterclass concentreert zich met name op een specifieke pathologie, namelijk hoefcontractie. Een hoefprobleem waar onopgemerkt veel paarden in meer of mindere mate last van hebben. Hierbij is de hoefcapsule in de knel geraakt, met erbij alle inwendige structuren. Contractie heeft uiteenlopende uitwerkingen op de functionaliteit van de hoef, zoals doorbloeding en de activiteit van zeenuwen in de hoef. Gevoeligheden, kreupelheden en talloze andere meer of minder vage klachten komen hieruit voort, wat uiteindelijk tot structurele problemen in het hoefkatrolgebied kan leiden.

Afbeelding-van-WhatsApp-op-2023-05-03-om-08.55.49 (1)

Tijdens deze masterclass worden de redenen voor het ontstaan van contractie één voor één besproken en wordt er gekeken naar de uitwerkingen op het hele paard op korte en lange termijn. Tevens worden de mogelijkheden en grenzen aan/in de hoef, maar ook in het management en in de huisvesting besproken om met deze problematiek om te gaan.

Cursusinhoud

Anatomische introductie van de hoef met focus op de betrokken structuren bij contractie/knel in de hoef en hoefkatrolontsteking

HKO vs caudale hoefpijn of te wel alles wat voor ongemak in de achterste helft van de hoef kan zorgen

Wat gebeurt er in de hoef en in het hele paard op het moment dat een hoef contraheert

Oorzaken en bijkomende factoren voor contractie in de hoef

Verschillende behandelmogelijkheden

Mogelijke stappen voor een doelgerichte aanpak

Voorkomen is beter dan genezen – de invloeden van huisvesting, beweging, voeding en hoefverzorging

Case studies: Contractie in de hoef met hko achtige verschijnselen

Je krijgt
  • Uitbundige en essentiële informatie om de hoefgezondheid van jouw paard beter in beeld te kunnen brengen, eventuele vroegtijdige problemen rondom het hoefkatrolgebied beter te kunnen signaleren en verbanden te kunnen leggen
  • Reader
  • Koffie/thee, fris, versnaperingen
Gëinteresseerd?

Deze cursus is bedoelt voor iedereen, die meer kennis en inzichten op het gebied van hoefgezondheid wil opdoen en meer controle over de hoefgezondheid van het eigen paard wil krijgen.

Maximaal aantal deelnemers
10
Locatie & cursusleider

Langehorst 7,
6599CJ Ven-Zelderheide

Alle Hoef-fit cursussen worden gegeven door Lennart Denkhaus

Kosten
€ 105
Datums
  • 19 oktober 2024

Geef de gewenste datum aan bij het afrekenen.

Winkelwagen0
Er zijn geen producten
Verder winkelen