Hoef-fit

Diepgaande, veelzijdige en unieke hoefcursussen voor íédereen

Hoef-fit cursussen

De Hoef-fit cursussen zijn enkele jaren geleden ontstaan vanuit mijn passie een steentje bij te kunnen dragen aan een betere paardengezondheid, een beter welzijn voor paarden en om mijn kennis en ervaring door te kunnen geven.

Hoeven vertellen ons ontzettend veel over de algehele gezondheid van het paard en laten zien waar eventuele tekortkomingen zijn in aspecten zoals huisvesting, voeding, fokkerij en training. In mijn mening is het dan ook essentieel dat iedere paardeneigenaar en iedere professional die met paarden werkt een bepaalde basiskennis over hoefgezondheid zou moeten hebben. Veel problemen in de hoef en elders in het lichaam kunnen makkelijk worden voorkomen, of in de kiem worden gesmoord.

Als er eenmaal is begrepen hoe belangrijk een goed functionerende hoef voor het hele paard, hoe wij een goede hoefgezondheid kunnen waarborgen en herstellen en welke randvoorwaarden hiervoor van belang zijn, vallen veel puzzelstukjes in elkaar en krijgt de naam ‘holistisch’ een hele andere betekenis.

Cursusaanbod

Alle Hoef-fit cursussen worden gegeven door de ervaren cursusleider Lennart Denkhaus

Langehorst 7
6599CJ Ven-Zelderheide

DSC01042 1-min
Hoef-fit Essentials
Interactieve theoriecursus met essentiële informatie over de écht belangrijke aspecten rondom hoefgezondheid.
Cursusduur: 10-17 uur
Kosten: € 185
64655338_1107966949386488_2856373532122677248_o-min
Hoef-fit Practical
Praktijkcursus waarin de theorie naar de praktijk wordt vertaald; met unieke inzichten in de opbouw en functionaliteit van het paardenbeen en de hoef.
Cursusduur: 10-17 uur
Kosten: € 185
lotje bevangen
Hoef-fit Masterclass
Hoefbevangenheid inside out
Hoefbevangenheid verkennen, voorkomen en verzorgen. Een cursus rond om het management van hoefbevangen paarden en paarden, die een hoog risico lopen hoefbevangen te raken.
Cursusduur: 10-17 uur
Kosten: € 185
dwang verbetering
Hoef-fit Masterclass
HKO in relatie tot contractie in de hoef
Een masterclass voor iedereen die met HKO-achtige verschijnselen te maken heeft en beter wil begrijpen wat er speelt.
Cursusduur: 14-18 uur
Kosten: € 105
DSC01414 1-min
Hoef-fit Exclusive
Privéles (met je eigen paard). Je hebt verschillende cursussen gevolgd, je bekapt je eigen paard en wilt graag 1 op 1 extra input krijgen.
Cursusduur: 2 uur
Kosten: € 245

Wil je graag dat ik voor jouw praktijk, opleiding, stal enz. een lezing geef? Neem dan contact met mij op voor de mogelijkheden.

Wat maakt de hoef-fit cursussen zo interessant en origineel?

Gegeven door ervaren cursusleider

Lennart zit inmiddels al meer dan 15 jaar in het vak en heeft door de jaren heen talloze cursussen, lezingen, workshops en bijscholingen ontwikkeld en gegeven. Tevens is hij mede-eigenaar en mede hoofddocent van de opleiding tot hoefspecialist bij het Centrum voor Hoefgezondheid.

Gebaseerd op kennis en ervaring

Alle hoef-fit cursussen zijn gebaseerd op gefundeerde kennis gecombineerd met jaren van praktijkervaring. De cursussen zijn dan ook steeds een combinatie van diepgaande kennis en voorbeelden uit de praktijk, waardoor het tot één geheel komt en de onderwerpen inzichtelijk worden en de deelnemers de besproken onderwerpen aan de eigen situatie kunnen relateren.

Duidelijk en compleet

Iedere cursus voor zich is op een logische en duidelijke manier opgebouwd, waardoor de deelnemer een compleet beeld van het desbetreffende onderwerp krijgt en er tevens ruimschoots ruimte is voor persoonlijke vragen en onderwerpen.

Unieke invalshoeken & benadering

Een goede hoefgezondheid is meer dan de afwezigheid van hoefproblemen. Tijdens de cursussen wordt dan ook verder gekeken dan alleen naar de hoef en specifieke aandoeningen. Management, huisvesting, voeding en nog veel meer onderwerpen zijn belangrijke onderdelen van alle hoef-fit cursussen.

Ervaringen van deelnemers

FAQ´s over de Hoef-fit cursussen

Wat je na de cursussen vooral hebt is meer grip op de hoefgezondheid en algehele gezondheid van je paard en kun je veel problemen voor zijn. Tijdens de Hoef-fit Practical workshop maak je kennis met het bekappen en kun je eenvoudige handelingen tussen de bezoeken van je hoefprofessional door zelf uitvoeren, maar echt zelf bekappen kun je na deze eendaagse cursus niet!  

Zeker niet! De dierenarts is de aangewezen persoon voor een degelijke diagnose en idealiter vindt er in samenspraak met overige betrokkenen overleg plaats en wordt en een toegespitst behandelplan besproken waarvan jij naar aanleiding van de cursussen beter zult begrijpen wat er speelt en wat verstandige keuzes zijn.

Ja zeker! Vooral de Hoef-fit Essentials is bedoelt voor iedereen met of zonder voorkennis, maar ook de andere cursussen kun je prima volgen zonder voorkennis. De Hoef-fit Exclusive cursus is wel bedoelt voor mensen met meer voorkennis.

Door de jaren heen hebben wij talloze eigenaren en ook veel professionals uit de paardenwereld mogen verwelkomen en iedereen, met of zonder voorkennis is altijd met nieuwe inzichten en inspiraties naar huis gegaan.

Is je drive naar meer inzichten en vaardigheden getriggerd en overweeg je een volledige opleiding tot hoefprofessional? Deze bieden wij via het centrum voor hoefgezondheid aan.

Wat heb en kun je na deze cursussen?

Vanuit het centrum voor hoefgezondheid bieden wij onder andere een volwaardige opleiding tot hoefspecialist/hoefverzorger en bijscholingen voor hoefprofessionals. Het centrum voor hoefgezondheid is dan ook hét kennisinstituut rond om hoefgezondheid.   

Winkelwagen0
Er zijn geen producten
Verder winkelen