Huis & bedrijfslocatie gezocht

Wij zoeken de speld in de hooischuur....
....nou ja vooral de schuur en een passend huis en erf!

Onze misse en gemeenschappelijke droom

Paardenwelzijn, levenskwaliteit & leeftijdsverwachting verbeteren

Nederland is een paardenland. Met rond 500.000 paarden en ruim 550.000 actieve ruiters is de Nederlandse paardensport een sterke sector. Al vanaf jongs af aan zitten de ruiters op het paard en voor hun is het hebben van plezier met het paard en het samen zijn erg belangrijk. Ondanks dat er in Nederland meer aandacht komt voor welzijn van paarden, zijn er nog genoeg welvaartsziekten bij paarden, zoals hoefbevangenheid (een uitermate pijnlijke ontsteking in de hoeven) en nemen deze nog steeds toe. Hoefbevangenheid is doodsoorzaak nummer twee onder paarden en de gemiddelde leeftijd van sportpaarden in Nederland ligt onder de 10 jaar. En dit terwijl een paard gemakkelijk 30 jaar oud kan worden. Volgens verzekeringsmaatschappijen zijn bij meer dan driekwart van de 'afgeschreven' paarden been- en hoefproblemen de oorzaak en dit zien wij ook in de praktijk terug.


Dit kan en móet anders

En hier willen graag naar toe werken. Een goede algemene gezondheid en een direct hieraan gerelateerde goede hoefgezondheid- en verzorging, het revalideren van ongezonde hoeven, het behouden van gezonde hoeven en een erbij horende goede voorlichting op uiteenlopende vlakken is dan ook van groot belang voor het paard en uiteraard ook voor de eigengaar. Wij hebben ons hierop gespecialiseert en zoeken nu de perfecte bedrijfslocatie om dit verder uit te kunnen bouwen zodat wij ons steentje kunnen bijdragen om het paardenwelzijn en de levenskwaliteit van paarden naar een hoger niveau te tillen!

Wat wij willen gaan doen op deze nieuwe locatie

Krachten bundelen rondom hoefgezondheid en paardenwelzijn

Op onze toekomstige bedrijfslocatie willen wij onze activiteiten gaan bundelen en uitbreiden. Wij hebben samen diverse bedrijven die allemaal te maken hebben met (hoef)gezondheid van paarden. LD-Hoefverzorging staat inmiddels al meer dan 13 jaar in de sector bekend voor hoefverzorging en -revalidatie van hoefproblemen. Naast ambulante hoefverzorging bieden wij van LD-Hoefverzorging ook onze Hoef-fit cursussen en seminars aan. Verder zijn wij onderdeel van het Centrum voor Hoefgezondheid B.V. waarin wij mensen tot collega-hoefspecialisten opleiden en verschillende bijscholingen aanbieden, maar ook onderzoek en ontwikkeling van hoefproducten uitvoeren. Unique-horn is het merk wat vanuit het Centrum voor Hoefgezondheid is ontstaan met een unieke lijn van hoefverzorgingsproducten in de strijd tegen diverse hoefaandoeningen. Tevens bieden wij met Bloedzuigertherapie Stammes al jaren ondersteuning voor paarden van hoef tot staart. Op de nieuwe locatie krijgt dit samen allemaal één plek en krijgen wij hierdoor een uitgebreid rondom pakket voor paardenwelzijn en hoefgezondheid.

De kernactiviteiten

Met een bij ons passend bedrijfspand willen wij onze bedrijfsactiviteiten bundelen en uitbreiden met diensten en activiteiten aan huis. Onze kernactiviteiten (zullen gaan) bestaan uit:
Hoefverzorging

Uiteraard blijft deze tak bestaan en gaan wij hiermee paarden helpen gezonde hoeven te behouden of weer gezonde en functionele hoeven te krijgen

Stationaire zorg & behandeling van paarden met hoefproblemen
Mogelijkheden om paarden met ernstige hoefproblemen en andere zorgbehoeften tijdelijk al dan niet permanent kleinschalig op te nemen en deze paarden met behulp van onze kennis, kunde, netwerk en toewijding te behandelen en verzorgen
Educatieve curssusen

Het organiseren en geven van educatieve cursussen op het gebied van hoefgezondheid en andere gerelateerde onderwerpen

Unique-horn productvervaardiging & innovatiecentrum 

Onze productlijn Unique-horn hoof care ervaart een enorme groei en tegelijkertijd willen wij de hele productieketen graag zo lang mogelijk in eigen handen houden om onze kwaliteit te kunnen waarborgen en om efficient te kunnen werken aan andere innovaties en ontwikkelingen.

Twee ondernemers met grote passie voor paardenwelzijn & -gezondheid

Hoi, wij zijn Lennart en Stephanie

Samen staan wij voor gezond verstand, creatief en innovatief denken en handelen. Met respect voor de omgeving, het dier en het oog op de toekomst.
Ons doel is een steentje bij te dragen aan een betere paardenwereld met meer oog voor het individu en zijn welzijn en tegelijkertijd een economisch rendabel bedrijf te runnen….
….Maar wacht eens even, dat doen wij eigenlijk al!
In totaal hebben wij drie goed lopende en groeiende bedrijven welke zich alle drie richten op paardengezondheid in de breedste zin. Hoefgezondheid, educatie, ontwikkeling en innovatie staan centraal in onze bedrijven.
Wat wij zoeken is een plek waar wij onze bedrijven, activiteiten en toekomstplannen samen kunnen laten komen tot één geheel!
Waarom? Omdat wij hierdoor meer paarden effectiever en efficiënter kunnen helpen en onze bedrijven duurzaam kunnen laten groeien.

''Lennart en Stephanie hebben een groot hart voor dieren en het zijn harde werkers die een plek waar ze hun droom waar kunnen maken meer dan verdienen!' J.Vos

Onze bedrijven

Samen hebben wij een aantal bedrijven waarin wij of zelfstandig of als partner in werken. Kijk gerust rond op onze websites om een beter beeld van ons, onze bedrijfven en activiteiten te krijgen. 

Wat wij zoeken

Woning en bebouwing

Een bedrijfswoning met agrarische bestemming, mag ook een opknapper zijn, maar moet wel prima bewoonbaar zijn. Aanwezigheid van diverse schuren/loodsen (voor inloopstallen voor paarden, cursusruimte, vervaardingsruimte, opslagruimte)

Grond

Minimaal 1 tot 2 hectare grond met idealieter aanwezige vergunning wet natuurbescherming/mogelijkheden om aanwezige stikstofrechten intern te salderen

Ligging

Provincie Limburg, Oost Noord-Brabant, Zuid-Gelderland. Andere provincies sluiten wij niet per definitie uit. Goede bereikbaarheid en infrastructuur is belangrijk. Het liefst rustige, bosrijke/groene omgeving. Agrarisch landelijk gebied. 

Financieel

Uiteraard is het ook belangrijk dat het financieel haalbaar is voor ons. Wij zoeken dan ook een locatie die financieel past in het budget.

Hoe jij ons kan helpen

Wil je ons op de een of andere manier steunen?

Dat vinden wij hartstikke fijn en wij horen dan ook graag van jou! We staan open voor welke manier dit precies is. Wellicht ken je een geschikte locatie of ben je geïnteresseerd om in onze visie te investeren.

Wij zijn twee jonge en gedreven ondernemers met een duidelijke visie en doelstelling. Wij waarderen eerlijke en open communicatie en hebben geen behoefte aan aankoop-/verkoopstrategieën. Wij kunnen helaas geen miljoenenpanden kopen, deze hoeven dus ook niet worden aangeboden.

Wel staan wij open voor eventuele 'alternatieve koop- en huurconstructies' en zijn wij fleixbel in de overdracht.

Heb je een tip, vind je onze visie leuk of wil je op de een of andere manier betrokken zijn in onze plannen, neem dan vooral contact met ons op via 06-34318483 of een mail via onderstaande button.
Neem nu contact op